basket search profile

Elitplantstationen

Rönnspirea Maia E, elitplanta Buskplantor (Ø 8 cm)

Rönnspirea Maia är en låg kompakt buske med frodigt rönnbladslikt bladverk. Med vita blommor i stora klasar med lång blomningstid. Vacker även på hösten i orangeröda färger. Passar bra som marktäckare, busage eller som friväxande häck. 

89,00 kr
Slut för säsongen
Beställningsbara: December - Juni
Leverans: April - Juni

Rönnspirea Maia är en låg kompakt buske med frodigt rönnbladslikt bladverk. Med vita blommor i stora klasar med lång blomningstid. Vacker även på hösten i orangeröda färger. Etablerar sig snabbt och skjuter rotskott nära basen vilket gör att den breder ut sig och är därför en god marktäckare. Passar även bra som buskage eller som friväxande häck. Tål snötryck och hård beskärning.
Utvald i Norge vid Universitet i Tromsö från fröparti från Moskva. Provad i Norge vid bl a Norges Lantbrukshögskola (NLH) och Gartnerhallens Elitplantstation, Sauherad. 

Certifierad och virusfri planta för svensk klimat uppdriven av Elitplantstationen.

Mer Information
Artikelnummer E-864
Varumärke Elitplantstationen
Latinskt namn Sorbaria grandiflora
Om plantan Vi vill göra professionella växter tillgängliga för hobbyodlare. Genom dessa plantor från Elitplantstationen kommer du åt certifierade och virusfria plantor av sorter anpassade för svenskt klimat och odlade i Sverige. Priset är lägre, i gengäld gör du mer av odlingen själv. Plantan kommer som en rot i jord som kan vara i kruka, lindad eller endast jord som hålls ihop av roten. Även om plantan inte ser ut mycket för världen så är det livskraft i roten. Krukstorlek ger en fingervisning om plantans storlek men tänk på att på våren har plantan nyligen väckts ur vintervila och den ser nyvaken ut en bra bit in på våren. Roten är dock full av liv. Om plantans storlek, växtplatsen eller väder så kräver, odla vidare i större kruka innan du planterar ut. Avhärda plantan så att den gradvis vänjer sig vid ett liv utomhus.
Krukstorlek ca 8 cm
Växtzon Zon 6
Växthöjd 100-125 cm, 125-150 cm
Plantvård och plantering Plantera ut efter avhärdning och sista nattfrost. Avhärdning innebär att du gradvis under ungefär en vecka vänjer plantorna med uteklimatet genom att skydda dem mot alltför stark sol, vind och kyla. Om du inte kan, vill eller hinner avhärda så försök skydda plantorna genom att täcka med exempelvis fiberduk. Om du inte planterar ut direkt så ska du plantera om plantorna. Använd en kruka med diameter på ca 12-15 cm.
Odling

Trivs både i sol och skugga. Anspråkslösa jordkrav men en näringsrik trädgårdsjord ger frodigare växt. Snabbetablerad. Mycket härdig och tål hård beskärning. 

Blomning juni, juli
Naturlika planteringar Nej
Skriv din egen recension
Du recenserar:Rönnspirea Maia E, elitplanta
Ditt omdöme
Inga frågor