basket search profile

Elitplantstationen

Ros Farmor Selma, rotäkta rosplanta EPS Rosplantor (Ø 8 cm)

Ska listas som grönt kulturarv 2024. Har även gått under arbetsnambet Grimmekulla.  Tillhör Bourbon-gruppen. Certifierad och virusfri planta för svensk klimat uppdriven av Elitplantstationen.

Återintroducerades av Pom 2021 och är namngiven efter Selma Christiansson som planterade rosen vid sitt hem i Kvidinge Åstorp kommun när hon gifte sig 1915. Rosen är känd i svensk kultur sedan 1910-talet men är äldre. 

115,00 kr
Slut för säsongen

Ska listas som grönt kulturarv 2024. Har även gått under arbetsnambet Grimmekulla. Tillhör Bourbon-gruppen. Certifierad och virusfri planta för svensk klimat uppdriven av Elitplantstationen.

Återintroducerades av Pom 2021 och är namngiven efter Selma Christiansson som planterade rosen vid sitt hem i Kvidinge Åstorp kommun när hon gifte sig 1915. Rosen är känd i svensk kultur sedan 1910-talet men är äldre. 

Mer Information
Artikelnummer E-830
Tillverkningsland Sverige
Varumärke Elitplantstationen
Blomfärg (grund) Rosa
Krukstorlek ca 8 cm
Om plantan Vi vill göra professionella växter tillgängliga för hobbyodlare. Genom dessa plantor från Elitplantstationen kommer du åt certifierade och virusfria plantor av sorter anpassade för svenskt klimat och odlade i Sverige. Priset är lägre, i gengäld gör du mer av odlingen själv. Plantan kommer som en rot i jord som kan vara i kruka, lindad eller endast jord som hålls ihop av roten. Även om plantan inte ser ut mycket för världen så är det livskraft i roten. Krukstorlek ger en fingervisning om plantans storlek men tänk på att på våren har plantan nyligen väckts ur vintervila och den ser nyvaken ut en bra bit in på våren. Roten är dock full av liv. Om plantans storlek, växtplatsen eller väder så kräver, odla vidare i större kruka innan du planterar ut. Avhärda plantan så att den gradvis vänjer sig vid ett liv utomhus.
Rotäkta Ja
Odling

Håll jorden lucker och vattna när det är torrt. Vänta med gödsel till våren, året efter planteringen. 

Odlingsläge Sol/halvskugga
Svårighetsgrad Enkel
Blomning Juni-Augusti
Skriv din egen recension
Du recenserar:Ros Farmor Selma, rotäkta rosplanta EPS
Ditt omdöme
Inga frågor