Bakpotatis
En bra bakpotatis är stor och ofta mjölig. Du kan få fram bra bakpotatis både genom att välja rätt storlek och utseende på din sätta och genom att välja sort. De flesta verkar överens om att välja små sättpotatisar gärna med få ögon (tillväxtpunkter, groddar) och att gärna öka avståndet mellan sättorna. Du kan också dela potatisen så att antalet ögon blir färre. Viktigt då att låta den delade sättpotatisen vila ett par dagar så att snittytan hinner torka lite.
Sorter som nämns är Asterix, King Edward, Amandine, Sarpo Mira och Tinca. Ju längre du kan låta potatisen vara kvar i jorden desto bättre. Då kan resistens mot bladmögel vara en viktig faktor. Sarpo Mira och Tinca har en hög resistens, Amandine och Asterix medel med King Edward har låg resistens.
All vår sättpotatis är certifierad och godkänd av Jordbruksverket och säljs i plomberade påsar. Som lagen kräver.
Se hela sortimentet här
-
Läs mer
-
Läs mer
-
Läs mer
-
Läs mer
-
Läs mer
-
Läs mer
King Edward sättpotatis, tidig, 1 kg - en smak av smörig kastanj Sättpotatis59,00 krVäntas i lager 2024-025 -
Läs mer
King Edward sättpotatis, tidig, 3 kg - en smak av smörig kastanj Sättpotatis125,00 krVäntas i lager 2024-021 -
Ekologisk
Läs mer
Kingsman sättpotatis sommar, 1 kg, EKO - bra att baka och fritera Sättpotatis69,00 krVäntas i lager 2024-026 -
Läs mer
Rosamunda sättpotatis, sommar, 1 kg, Svensk klassiker Sättpotatis69,00 krVäntas i lager 2024-0227 -
Läs mer
-
Nyhet
Läs mer
Tinca sättpotatis, höst 1 kg - en uppdaterad Sarpo Mira Sättpotatis75,00 krVäntas i lager 2024-0222