Bakpotatis
En bra bakpotatis är stor och ofta mjölig. Du kan få fram bra bakpotatis både genom att välja rätt storlek och utseende på din sätta och genom att välja sort. De flesta verkar överens om att välja små sättpotatisar gärna med få ögon (tillväxtpunkter, groddar) och att gärna öka avståndet mellan sättorna. Du kan också dela potatisen så att antalet ögon blir färre. Viktigt då att låta den delade sättpotatisen vila ett par dagar så att snittytan hinner torka lite.
Sorter som nämns är Asterix, King Edward, Amandine, Sarpo Mira och Tinca. Ju längre du kan låta potatisen vara kvar i jorden desto bättre. Då kan resistens mot bladmögel vara en viktig faktor. Sarpo Mira och Tinca har en hög resistens, Amandine och Asterix medel med King Edward har låg resistens.
All vår sättpotatis är certifierad och godkänd av Jordbruksverket och säljs i plomberade påsar. Som lagen kräver.
Se hela sortimentet här
-
Nyhet Ekologisk Läs merGlorietta sättpotatis, EKO 1 kg, sommar - NYHET 2024 Sättpotatis79,00 kr Fr. 35,00 krVäntas i lager 2025-021
-
Läs merKing Edward sättpotatis, tidig, 1 kg - en smak av smörig kastanj Sättpotatis65,00 krVäntas i lager 2025-027
-
Läs merKing Edward sättpotatis, tidig, 3 kg - en smak av smörig kastanj Sättpotatis145,00 krVäntas i lager 2025-023